Drones+speuren+naar+haagwinde+in+lelieteelt
Nieuws
© Eigen Foto

Drones speuren naar haagwinde in lelieteelt

Het gebruik van drones in de lelieteelt biedt mogelijkheden. Vooral de ervaringen in het lelieperceel met haagwinde waren zeer positief.

Dat blijkt uit de eerste ervaringen binnen project Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL). Met een drone zijn plekjes haagwinde gedetecteerd in een perceel met lelies. Haagwinde zijn pas goed (chemisch) te bestrijden wanneer deze boven de lelieplanten uitkomen. De bestrijding heeft echter als nadeel dat het middel ook de lelieplant even terugzet.

Op de dronebeelden is heel goed te zien dat de haagwinde plaatsgewijs voorkomt. Groot pluspunt dus om zo plaatsspecifiek middel in te zetten. Dat geeft middelbesparing, ontlast het leliegewas en heeft hopelijk een stuk kwaliteitsverbetering tot gevolg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer