Ruim+230+deelnemers+Duurzame+Geitenzuivelketen
Nieuws
© Johan Wissink

Ruim 230 deelnemers Duurzame Geitenzuivelketen

De Duurzame Geitenzuivelketen heeft in één jaar 65 procent van alle melkgeitenhouders als deelnemer. Dat komt neer op 231 melkgeitenhouders.

Nu het eerste jaar is afgerond, zijn er voor 2019 aanpassingen doorgevoerd. Ook zijn de doelstellingen vastgesteld voor het programma 2019. Zo kunnen ondernemers dit jaar punten scoren door bijeenkomsten bij te wonen. Deze bijeenkomsten moeten dan wel een thema hebben dat gaat over duurzaam ondernemen.

Verder worden de onderdelen hygiënesluis en ongediertebestrijding toegevoegd aan de welzijnsmonitor. Ook is er een uitbreiding van het onderdeel zoönose- en dierziektebestrijding. Voor dat laatste zijn ook punten te scoren bij een CL vrij- of CAE vrij certificaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer