Topigs+Norsvin+trekt+vleeswetenschapper+aan
Nieuws
© Topigs Norsvin

Topigs Norsvin trekt vleeswetenschapper aan

Varkensfokkerij Topigs Norsvin heeft Dustin Boler aangetrokken als vleeswetenschapper. Hij zal zich vooral richten op de Noord-Amerikaanse markt.

Boler wordt verantwoordelijk voor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, verkoop- en marketingondersteuning en de technische ondersteuning van klanten en andere ketenpartijen.

De Amerikaan was eerder universitair hoofddocent bij het Meat Science Laboratory aan de universiteit van Illinois. Zijn onderzoeksactiviteiten waren gericht op de kwaliteit van vers en verwerkt varkensvlees, rundvlees en gevogelte. Hij had daarbij te maken met verschillende partners uit de industrie om de effecten van on-farm-praktijken op karkaskenmerken en vleeskwaliteit te evalueren. Daarnaast onderzocht hij de kwaliteit van verwerkt vlees, vooral op het gebied van vetkwaliteit en de productie van bacon.

Wereldwijde ervaring

Volgens Topigs Norsvin heeft Boler daarmee wereldwijde ervaring. 'Zijn 'van boer tot bord'-benadering van vleeswetenschap en de productie van varkensvlees is goed ontvangen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld en zal de positie van Topigs Norsvin als innovatieve partner voor de gehele varkensvleesproductieketen, inclusief varkensvleeskwaliteit op klantniveau, versterken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer