Triton+investeert+in+Royal+Reesink
Nieuws
© Eigen foto

Triton investeert in Royal Reesink

Het Zweeds-Duitse Triton heeft overeenstemming bereikt om een meerderheidsbelang te verwerven in Royal Reesink.

Triton investeert samen met het huidige management in Royal Reesink. Het bedrijf heeft een reputatie als handelspartner voor fabrikanten van A-merken en is internationaal een van de grootste distributeurs van machines en componenten voor grond-, weg- en waterbouw, landbouw, landschapsonderhoud en magazijninrichting.

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De voltooiing van de voorgenomen transactie wordt verwacht in de tweede helft van 2019 en is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring door de regelgevende instanties. De transactie is voor advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Royal Reesink.

Ontwikkeling bedrijf

'We kijken ernaar uit om als stabiele eigenaar het management en de medewerkers van Royal Reesink actief te ondersteunen door te investeren in de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Onze branchekennis en ons internationale netwerk zullen de positie van Royal Reesink in de verschillende sectoren verder versterken', zegt topman Peder Prahl van Triton.

'We heten Triton van harte welkom als de nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Dankzij hun ervaring bij eerdere investeringen hebben ze blijk gegeven van een grondige kennis van de sector', geeft bestuursvoorzitter Gerrit van der Scheer van Royal Reesink aan. 'Triton is ongetwijfeld de juiste partner om ons te helpen onze sterke merkenportefeuille en onze mogelijkheden voor service en dienstverlening optimaal te benutten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer