Royal+Reesink+neem+Canadese+distributeur+over
Nieuws
© Eigen Foto

Royal Reesink neem Canadese distributeur over

Royal Reesink heeft een meerderheid van de aandelen in het kapitaal van Tingley's Harvest Center overgenomen. Tingley's is de grootste Claas-dealer van Noord-Amerika en is actief in het Canadese Saskatchewan en Alberta.

Met in totaal drie vestigingen, twee in Alberta (Lloydminster en Vegreville) en één in Saskatchewan (North Battleford), wordt een gebied bewerkt ter grootte van Nederland. Het zwaartepunt van de activiteiten betreft de grootschalige graanteelt, maar ook (melk)veehouders en aannemers in het grondverzet en in de olie-industrie behoren tot de klanten.

Het leveringsprogramma van Tingley's bestaat naast Claas uit onder andere de merken JCB, Horsch, Elmer's, Penta en Macdon. In totaal heeft Tingley's zestig medewerkers, die vanuit de drie vestigingen het gebied bewerken.

Activiteiten

De activiteiten van Tingley's worden bij Royal Reesink ondergebracht in Reesink Canada Holdings Inc. en vallen in de divisie Kamps de Wild Holding. In deze divisie zijn alle Claas activiteiten in Nederland, Kazachstan en nu ook Canada geconcentreerd. Daarnaast voert Royal Reesink gesprekken met andere Europese landbouwmachinefabrikanten om in Canada distributieactiviteiten te ontplooien.

Deze overname past uitstekend in de groeistrategie van Royal Reesink, die onder andere uitgaat van een groei met bestaande merken in nieuwe markten. Royal Reesink heeft immers al de vertegenwoordiging voor Claas, Horsch en Macdon in Kazachstan. De West-Canadese landbouw heeft grote gelijkenissen met die in Kazachstan, zodat er synergie-effecten te behalen zijn.

Daarnaast verdeelt Royal Reesink haar landbouwactiviteiten nog beter over verschillende continenten. Hiermee wordt het minder afhankelijk van klimatologische en geopolitieke ontwikkelingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer