Reesink bouwt elektrisch aangedreven voermengwagen

Reesink Agri en Motrac Industries hebben een volledig elektrisch aangedreven voermengwagen gebouwd. De capaciteit van de batterij is op een gemiddeld bedrijf voldoende voor twee voerbeurten.

Reesink+bouwt+elektrisch+aangedreven+voermengwagen
© Han Reindsen

Reesink Agri - voorheen Reesink Technische Handel - heeft in samenwerking met Motrac industries (een dochterondernemingen van Royal Reesink) een elektrische aandrijving ontwikkeld voor de nieuwe serie voermengwagens van Kuhn, namelijk de Kuhn Profile 24.2 DL.

Doordat op veel daken van agrarische bedrijven al zonnepanelen liggen of in de nabije omgeving een windturbine schone stroom opwekt, kan de voermengwagen nagenoeg volledig op groene energie draaien. De MoRe-E volledig elektrische aandrijving zorgt zo voor brandstofbesparing en minder CO2-uitstoot.

Smartphone

Door middel van een app op de smartphone en afstandsbediening kan de veehouder de voermengwagen starten en het mengproces aanpassen aan het rantsoen. Door deze bediening is de gehele machine op afstand te bedienen en hoeft de chauffeur het ladende voertuig niet meer uit.

De chauffeur kan de voermengwagen meenemen met het ladende voertuig naar de kuilplaats. Hier kan hij alle producten laden en vanuit de cabine het mengproces starten, aanpassen of stoppen. Als het rantsoen geladen is, kan de wagen worden meegenomen naar de stal om het voer te lossen.

Eén voertuig

Met de afstandsbediening kan de veehouder de losdeuren van de wagen openen en het rantsoen doseren. Dit alles slechts met één voertuig (trekker met voorlader, shovel en dergelijke). Dit spaart een extra trekker op het bedrijf uit wat een besparing op afschrijving en onderhoud oplevert.

De aandrijving van de voermengwagen is nagenoeg onderhoudsvrij. Er zijn slechts enkele smeerpunten te vinden op de wagen. Eens per 1.500 uur moet de olie van de haakse overbrenging worden ververst.

In combinatie met de draadloze afstandsbediening maakt dit het geheel zeer gebruiksvriendelijk. De mengwagen is voorzien van een geïntegreerde lader waarmee de batterij na gebruik eenvoudig is op te laden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer