Veel politie op de been in Boxtel

Voor aanvang van de raadsvergadering van gemeente Boxtel zijn alle toehoorders met een scanner gecontroleerd. Ook is er veel politie op de been om elke mogelijke vorm van onrust direct de kop in te kunnen drukken.

Veel+politie+op+de+been+in+Boxtel
© Jasper Schel

Bij de invalswegen van Boxtel zijn politieagenten opvallend aanwezig en ook in en om het gemeentehuis veel lange armen van de wet. Ongeveer twintig 'boerensympathisanten' volgen in een ruimte onder de raadzaal de vergadering via schermen. De dierenactivisten zijn minder opvallend aanwezig en gescheiden van de boerengroep. Maar vooralsnog is het rustig in Boxtel.

Lees ook: Boeren weer oog in oog met dierenactivisten in Boxtel

Burgemeester Fons Naterop opent de vergadering met aandacht voor de actualiteit. 'We hebben emotionele weken achter de rug. Boxtel was even het centrum van het nieuws. Laat ik voorop stellen dat iedereen vrijheid van meningsuiting heeft en het recht om te demonstreren. Maar we moeten empathie hebben voor de agrarische ondernemers en voor Jeroen van Sleuwen in het bijzonder. Daar moeten we rekening mee houden en we moeten respect tonen. Dat heb ik de insprekers ook gevraagd. Ik hoop niet dat ik hoef in te grijpen.'

'Rekening houden en respect tonen voor boeren'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 0°
  5 %
 • Zaterdag
  4° / -2°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer