Eerste+Fendt+Ideal%2Dmaaidorser+naar+Duitse+loonwerker
Nieuws
© Eigen Foto

Eerste Fendt Ideal-maaidorser naar Duitse loonwerker

Loonwerker Christopher Nauke uit Duitsland heeft als eerste een Fendt Ideal-maaidorser gekocht. De loonwerker zet de nieuwe maaidorser dit jaar in bij de oogst in Saksen.

Het gaat om een Fendt Ideal 7, die in 2017 werd geïntroduceerd. Het gaat om een serie van drie modellen: Ideal 7, 8 en 9. De Ideal 7 heeft een 9,8 liter Agco Power-motor. De graantank heeft een capaciteit van 12.500 liter.

Op de Agrashow - de grootste beurs voor landbouwtechnologie in Midden-Duitsland - was Nauke de eerste klant in Duitsland die een Fendt Ideal-maaidorser ontving. De maaidorser werd door dealer BayWa geleverd.

Sensoren

Speciaal voor de Fendt Ideal is het IDEALharvest-systeem ontwikkeld. Hiermee kan de maaidorser met akoestische massasensoren de benutting van de dorseenheid en de reiniging in real-time weergeven. De sensoren zijn langs de rotoren en de zeefkast aangebracht en herkennen zowel de gewasstroom binnen de machine als verliezen die ontstaan.

Een andere innovatie voor de Fendt Ideal is de montage van een tweede terugvoerbodem in het voorste deel van de dorseenheid. Bij een helling van maximaal 15 procent zijn de verliezen kleiner dan bij concurrerende maaidorsers. Een voordeel is dat de bestuurder geen aanvullende instellingen hoeft door te voeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer