Eerste Fendt Ideal-maaidorser naar Duitse loonwerker

Loonwerker Christopher Nauke uit Duitsland heeft als eerste een Fendt Ideal-maaidorser gekocht. De loonwerker zet de nieuwe maaidorser dit jaar in bij de oogst in Saksen.

Eerste+Fendt+Ideal%2Dmaaidorser+naar+Duitse+loonwerker
© Eigen Foto

Het gaat om een Fendt Ideal 7, die in 2017 werd geïntroduceerd. Het gaat om een serie van drie modellen: Ideal 7, 8 en 9. De Ideal 7 heeft een 9,8 liter Agco Power-motor. De graantank heeft een capaciteit van 12.500 liter.

Op de Agrashow - de grootste beurs voor landbouwtechnologie in Midden-Duitsland - was Nauke de eerste klant in Duitsland die een Fendt Ideal-maaidorser ontving. De maaidorser werd door dealer BayWa geleverd.

Sensoren

Speciaal voor de Fendt Ideal is het IDEALharvest-systeem ontwikkeld. Hiermee kan de maaidorser met akoestische massasensoren de benutting van de dorseenheid en de reiniging in real-time weergeven. De sensoren zijn langs de rotoren en de zeefkast aangebracht en herkennen zowel de gewasstroom binnen de machine als verliezen die ontstaan.

Een andere innovatie voor de Fendt Ideal is de montage van een tweede terugvoerbodem in het voorste deel van de dorseenheid. Bij een helling van maximaal 15 procent zijn de verliezen kleiner dan bij concurrerende maaidorsers. Een voordeel is dat de bestuurder geen aanvullende instellingen hoeft door te voeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer