Fendt%2Ddealers+Van+den+Brink+en+Van+der+Weerd+breiden+uit
Nieuws
© eigen foto Fendt

Fendt-dealers Van den Brink en Van der Weerd breiden uit

Van der Weerd breidt per 1 januari 2019 de Fendt verkoop- en serviceactiviteiten uit naar de Flevopolder en de noordelijke Veluwe. Tegelijkertijd breidt Fendt-dealer Van den Brink haar activiteiten uit naar de midden Veluwe.

Dat maakt Mechan Groep, importeur van Fendt-trekkers in Nederland, bekend. ‘Beide dealers zijn gewaardeerde familiebedrijven met een lange geschiedenis’, zegt Stans van de Wetering, directeur Fendt.

De historie van R. van der Weerd Landbouwmechanisatie gaat terug naar 1889, toen Ruth van der Weerd een klompenwinkel in Kampen startte. Het bedrijf in Kampen is nu actief op het gebied van verkoop en onderhoud van trekkers, landbouwmachines, melkmachines, melkrobots en tuin- en parkmachines.

Van der Weerd gaat de Fendt-activiteiten in eerste instantie verzorgen vanuit de vestiging in Kampen. Op korte termijn gaat er een, door de Mechan Groep geïnitieerde, uitbreiding naar de Flevopolder plaatsvinden.

Werkplaats uitgebreid

Landbouwmechanisatiebedrijf W. van den Brink opereert al decennialang vanuit Harskamp. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de familie Willemsen. Van den Brink heeft diverse dealer- en importeurschappen, waaronder Fendt.

Eigenaar Wout Willemsen: ‘Twee jaar geleden hebben we onze werkplaats flink uitgebreid en grondig gemoderniseerd. Daardoor zien we nu een grote toename in klanten, ook uit de landbouw. De uitbreiding van onze activiteiten sluit daarom heel goed aan bij onze ontwikkeling als bedrijf.’

Schaalgrootte

Mechan Groep heeft naar aanleiding van het vervallen dealercontract van Van Arendonk besloten het gebied toe te kennen aan reeds bestaande, loyale partners. ‘Dit is in lijn met de Mechan Groep visie, waarbij schaalvergroting noodzakelijk wordt geacht. Voldoende schaalgrootte is voor dealers een belangrijke voorwaarde om de noodzakelijke investeringen te kunnen doen, zegt van de Wetering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer