Dievengilde+haalt+Fendt%2Dtrekkers+leeg+in+Groningen
Nieuws
© eigen foto Fendt

Dievengilde haalt Fendt-trekkers leeg in Groningen

Bij meerdere agrarische bedrijven in West-Groningen is de afgelopen weken apparatuur uit Fendt-trekkers gestolen. De politie waarschuwt boeren voor deze diefstallen.

Het gaat vooral om complete dashboards, rijhendels, hydraulische topstangen en boordcomputers, geeft Jack van der Vorst van Fendt-dealer Meinderts in Wergea aan. Hij moet bij verschillende klanten in Groningen de apparatuur opnieuw inbouwen.

Met name apparatuur uit de Fendt-trekkers com2 en com3 is populair. Deze trekkers zijn zo'n vijf à tien jaar oud. Van der Vorst schat de schade op zo'n 8.000 euro per trekker. Hij gaat er vanuit dat de dievengilde de boordcomputers en dashboards weer doorverkoopt.

Gemene hond

Volgens de dealer valt de diefstal nauwelijks te voorkomen. 'Op een van de bedrijven werd de apparatuur gestolen, terwijl de trekker achter een hek stond. Je kunt de trekker op slot doen, maar dan slaan ze de ruit eruit. Dat kost nog meer. Een goede, gemene hond aanschaffen en investeren in goede verlichting helpt nog het meest.'

De politie roept op mensen die iets verdachts zien, niet te aarzelen, maar meteen 112 te bellen. 'Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met de mobiele telefoon. Let wel goed op je eigen veiligheid.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer