Trump steunt boeren met miljardenpakket

De Amerikaanse president Donald Trump werkt met zijn regering aan een steunpakket voor boeren van 16 miljard dollar (15,7 miljard euro). Daarmee wil hij de boeren compenseren voor de schade die ze oplopen door het handelsconflict met China.

Trump+steunt+boeren+met+miljardenpakket
© Joyce N. Boghosian, The White House

Het is het tweede steunpakket sinds China de importtarieven op Amerikaanse agrarische producten verhoogde. Dat deed het land in een reactie op importheffing die Trump invoerde op Chinese goederen. Volgens landbouwminister Sonny Perdue wordt het steunpakket gefinancierd door de heffingen op Chinese goederen. Daarmee betalen de Chinezen zelf de rekening.

Deze laatste opmerking wordt door Trumps tegenstanders betwist. Het zijn volgens critici de Amerikaanse bedrijven die afhankelijk zijn van Chinese importen die geconfronteerd worden met hogere prijzen. Het is uiteindelijk de Amerikaanse consument die opdraait voor die hogere kostprijs.

Handelsafspraken

Trump beloofde vorig jaar al Amerikaanse boeren te steunen met 12 miljard dollar. Vorige maand liepen onderhandelingen over nieuwe handelsafspraken tussen de Verenigde Staten en China stuk. Een ontmoeting tussen Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping staat gepland voor eind volgende maand tijdens een G20-top van de grootste industrielanden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer