Geen derde 'Polenhotel' in Maasdijk

Er komt vooralsnog geen derde huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten op Honderdland in Maasdijk.

Geen+derde+%27Polenhotel%27+in+Maasdijk
© Nieuwe Oogst

LPF Westland diende dinsdagavond hiervoor in de gemeenteraad met succes een amendement in om de mogelijkheid voor nog een logiesgebouw te schrappen uit het nieuwe bestemmingsplan. Talloze Maasdijkers dringen er al langer bij de politiek op baan om niet nog een Polenhotel op Honderdland toe te staan.


De LPF kreeg in de raad de steun van oppositiepartij Westland Verstandig en de coalitiepartijen CDA en VVD hebben al later weten het wijzigingsvoorstel te steunen. 'Dit omdat Maasdijk ander onevenredig belast zou worden.'

Weerstand

Wethouder Karin Zwinkels (CDA) van economische zaken heeft daarom ook begrip voor de weerstand in Maasdijk. 'Dat wordt te veel naast het Hotel Westland en de tweede nieuw te realiseren huisvesting van NL Jobs, waar de gemeenteraad overigens wel voorstander van is.'

Onlangs presenteerde de wethouder namens het college de eerste drie locaties uit een langere reeks locatie die geschikt kunnen zijn voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Honselersdijk, Naaldwijk en Poeldijk. In totaal gaat het daarbij om ruim zevenhonderd extra bedden.

Gezamenlijke opgave

'We staan voor een gezamenlijke opgave om minimaal tweeduizend slaapplaatsen voor arbeidsmigranten in Westland te realiseren. Daarmee is de gemeente samen met uitzenders en Glastuinbouw Westland hard aan de slag', geeft Zwinkels aan. Een goede spreiding, zoals ook de raad aangeeft, is daarbij belangrijk. 'Dat moet dus niet allemaal in Maasdijk.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer