Gemeentebelangen+Lochem+bezorgd+over+inval
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Gemeentebelangen Lochem bezorgd over inval

Gemeentebelangen in Lochem wil van het gemeentebestuur weten of het goed voorbereid is op een inval van dierenactivisten bij een agrarisch bedrijf. De partij stelt de vragen naar aanleiding van de actie maandag bij een varkenshouderij in Boxtel.

'Heeft de burgemeester voldoende tools en richtlijnen om via een verordening deze invallen te kunnen voorkomen of binnen geringe tijd te kunnen beëindigen?', vraagt Gemeentebelangen aan het college van burgemeester en wethouders.

Verder is Gemeentebelangen benieuwd of er binnen de gemeente voldoende hulpverleners als politie en brandweer zijn die adequaat kunnen ingrijpen tijdens een actie. Bovendien wil de partij weten of het college beseft dat er waarschijnlijk ook binnen de gemeente boeren zijn die zich niet veilig voelen op het eigen bedrijf.

Gevoel van veiligheid

De partij vraagt hoe het college deze inwoners het gevoel van veiligheid terug kan geven. Gemeentebelangen vindt het onacceptabel dat mensen binnendringen bij inwoners en hun bedrijf bezet houden.

'De agrarische sector in onze gemeente is bezorgd. Een andere keer kan die aan de beurt zijn. Het gaat om intimidatie, bedreiging, binnentreden in particuliere bezittingen zonder hygiëneprotocol met risico op besmetting veroorzaken stress bij boer en dier.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer