Veel+animo+voor+petitie+bescherming+boeren
Nieuws
© John Claessens

Veel animo voor petitie bescherming boeren

Een petitie om boeren beter te beschermen tegen actievoerders, is in de twee dagen dat deze online staat al meer dan 25.000 getekend.

De initiatiefnemers achter deze petitie constateren een toename in bedreigingen, zowel online als offline. Ook wordt ingebroken in stallen, brand gesticht en worden vernielingen aangericht.

'Boeren leven meer en meer in angst, durven niet meer te spreken op sociale media, zijn bang voor een steen door de ruit of een ongewenst persoon in de stal. Iedereen in Nederland verdient het om zonder zorgen en angst te kunnen leven en zijn of haar beroep te kunnen uitoefenen. Het activisme wordt steeds radicaler en dit baart ons zorgen', stellen de initiatiefnemers.

Betere bescherming

De petitie, gericht aan de Tweede Kamer, heeft tot doel dat de overheid de boeren beter beschermt en dat bedreigingen en inbraak beter worden aangepakt, waardoor agrarische ondernemers een verhoogd gevoel van veiligheid en rust in de eigen stal ervaren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
Meer weer