Dierenactivisten+actief+bij+kalverslachterij+Vitelco
Nieuws
© Jasper Schel

Dierenactivisten actief bij kalverslachterij Vitelco

Bij kalverslachterij Vitelco in Den Bosch vond woensdag een demonstratie plaats. Een kleine groep dierenactivisten protesteerde vreedzaam bij de poort.

De actievoerders zijn niet van Meat the Vitcims die maandag inbraken bij een varkenshouderij in Boxtel, maar van 'Save Movement'. Deze groep demonstreert vaker bij de kalverslachterij. 'Wij blijven binnen alle wettelijke kaders om actie te voeren', meldt Laurijn van de dierenwelzijnsorganisatie. 'We hebben de actie van tevoren aangekondigd en dat ging in goed overleg met de gemeente en Vitelco.'

Save Movement vindt dat er een einde moet komen aan het gebruik van dierlijke middelen. 'Er gebeurt veel achter de schermen van kalverhouderijen waar mensen niets van weten. We willen dat de burger zich meer gaat beseffen wat voor product ze nuttigen.'

Veiligheid

De politie was bij de actie aanwezig om mogelijke confrontaties met tegendemonstranten in de kiem te smoren. 'Ze staan er voor onze veiligheid', beaamt Laurijn. De actievoerster stelt dat de actie van Meat the Victims bij de varkenshouder in Boxtel niet te vergelijken is met het protest bij Vitelco. 'We hebben wel dezelfde visie, maar wij doen geen dingen die volgens de wet niet mogen. Wij staan voor een vreedzaam protest. Dat is heel belangrijk voor ons.'

Save Movement houdt donderdag eenzelfde protestactie bij de Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (GPS) in Nunspeet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer