Varkens wroetend door het land met de Varkenstractor

Sjef Meijman ontwikkelde de Varkenstractor. Een mobiele varkensstal met uitloop. Zijn idee is om varkens in te zetten om een beperkt stukje grond om te woelen en te bemesten. Pas als daar de planten en oogstresten opgegeten zijn, rijdt de Varkenstractor naar de volgende plek.

Varkens+wroetend+door+het+land+met+de+Varkenstractor
© Nieuwe Oogst

'Rondtrekkend door de regio kan de Varkenstractor op tal van plaatsen de mogelijkheden van het varken laten zien: in volkstuinen en naaldbossen, op akkers en in natuurgebieden. De Varkenstractor reist gedurende het jaar het voedselaanbod en de vraag naar bodembewerking achterna', zegt Meijman, kunstenaar en varkenshouder in Veenhuizen.

Kringloop

'De Varkenstractor laat zien dat het varken dat net als honderd jaar geleden in wezen nog steeds een spaarvarken is’, motiveert Meijman. ‘Op 7 mei start de Varkenstractor in de tuin van restaurant Bommelsbakhuijs. Vanuit deze tuin wil het restaurant zelfvoorzienend zijn.

In september reist de Varkenstractor door naar Venlo, waar deze vanuit standplaats Kinderboerderij Hagerhof door het omliggende landschap zal trekken. Studenten van HAS Venlo zijn ook bij deze tweede fase betrokken, om aan de hand van de Varkenstractor een dialoog rondom duurzame voedselproductie te starten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer