Karbonade+net+zo+duurzaam+als+vleesvervanger+tofu
Nieuws
© Het Hoge Noorden

Karbonade net zo duurzaam als vleesvervanger tofu

Varkensvlees van Nederlandse varkenshouders blijkt net zo duurzaam als de plantaardige vleesvervanger tofu, melden Vion en ZLTO.

Beide organisaties onderzoeken de carbon footprint van Nederlandse varkenshouders die produceren voor Nederlandse supermarkten. Daaruit blijkt dat Nederlands varkensvlees veel duurzamer is dan het mondiale gemiddelde waarmee doorgaans wordt gerekend.

De lage CO2-footprint is te danken aan de milieuinvesteringen die zowel Nederlandse varkenshouders, voerproducenten, slachterijen als supermarkten de afgelopen jaren hebben gedaan. Uit het onderzoek, dat werd gepubliceerd door VarkensVandaag, blijkt ook dat Nederlandse varkenshouders en voerproducenten zeer efficiënt werken.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer