Karbonade net zo duurzaam als vleesvervanger tofu

Varkensvlees van Nederlandse varkenshouders blijkt net zo duurzaam als de plantaardige vleesvervanger tofu, melden Vion en ZLTO.

Karbonade+net+zo+duurzaam+als+vleesvervanger+tofu
© Het Hoge Noorden

Beide organisaties onderzoeken de carbon footprint van Nederlandse varkenshouders die produceren voor Nederlandse supermarkten. Daaruit blijkt dat Nederlands varkensvlees veel duurzamer is dan het mondiale gemiddelde waarmee doorgaans wordt gerekend.

De lage CO2-footprint is te danken aan de milieuinvesteringen die zowel Nederlandse varkenshouders, voerproducenten, slachterijen als supermarkten de afgelopen jaren hebben gedaan. Uit het onderzoek, dat werd gepubliceerd door VarkensVandaag, blijkt ook dat Nederlandse varkenshouders en voerproducenten zeer efficiënt werken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer