Krimp+Russische+varkensstapel+stopt
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

Krimp Russische varkensstapel stopt

Aan de krimp van de Russische varkensstapel lijkt vooreerst een eind te zijn gekomen. De teruggang in het aantal runderen zette echter door en de pluimveestapel groeide.

Er was sinds 2015 in de Russische varkenshouderij sprake van krimp in het aantal dieren. Het Russisch statistisch bureau Rosstat meldde begin april dat Rusland 6,17 miljoen varkens telt. Zo'n 0,8 procent meer dan in april 2018.

Over diezelfde periode meldt Rosstat een groei in het aantal stuks pluimvee met 3,7 procent naar ongeveer 204,8 miljoen dieren. De daling in het aantal runderen zette verder door met 3 procent naar 3,66 miljoen. Het aandeel melkkoeien daarin daalde zelfs met 3,9 procent naar 1, 93 miljoen dieren.

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer