Dewulf+klaar+voor+succesrijke+toekomst
Nieuws
© Dewulf

Dewulf klaar voor succesrijke toekomst

Dewulf staat sterker dan ooit in de markt na een kapitaalsinbreng door de familiale aandeelhouders Hendrik Decramer en Thomas Decan, in samenwerking met investeerder Jan Clarebout. Deze drie partijen bezitten nu samen alle aandelen van Dewulf Group.

Dewulf is al sinds haar oprichting een echte familieonderneming en dat blijft ook zo na deze kapitaalsinbreng. De schoonbroers Decramer en Decan, beide actieve bestuurder en familiale aandeelhouder van de derde generatie, hebben samen met Jan Clarebout de resterende familiale aandeelhouders van Dewulf Group uitgekocht. De kapitaalsinbreng zorgt voor stabiliteit.

'De financiële instap van Clarebout via zijn holding bevestigt dat onze visie goed zit', zegt Decramer, huidig directeur bij Dewulf en kleinzoon van de oprichter. 'Hoewel Clarebout een stille vennoot is en geen ambitie heeft om zich met het dagelijkse bestuur van Dewulf bezig te houden, zal zijn kennis van de aardappelsector ons versterken.'

Familieonderneming

De keuze om met Clarebout in zee te gaan, is doordacht. 'De waarden van Dewulf zijn robuustheid, betrouwbaarheid en respect. Als echte West-Vlaamse familieonderneming vonden we het belangrijk om samen te werken met iemand die ons echt begrijpt', zegt Decramer. 'Met Jan Clarebout is er een klik op het vlak van mentaliteit.'

Met de kapitaalsinbreng staat Dewulf sterker dan ooit. Decramer. 'Deze actie was nodig om onze bestaande plannen in een stroomversnelling te steken.' Het huidige management geniet daarbij nog steeds het volle vertrouwen. 'Ook voor het personeelsbestand worden er, naast groei, geen wijzigingen voorzien', bevestigt Decramer, die zelf de nieuwe CEO van Dewulf Group wordt.

De aandeelhoudersstructuur van Dewulf Netherlands, voorheen Miedema, blijft ongewijzigd door deze kapitaalsinbreng. René Boeijenga, huidig CEO van Dewulf Group, zal zich in de komende maanden bezighouden met de geleidelijke overdracht van zijn functie als CEO naar Decramer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  14° / 9°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
 • Zondag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer