Dewulf+viert+dertigste+verjaardag+van+R3000%2Drooier
Nieuws
© Dewulf

Dewulf viert dertigste verjaardag van R3000-rooier

Dewulf lanceert de RA3060 Essential, een variant van de R3060. Met deze zelfrijdende 2-rijige zeefbandrooier viert Dewulf het 30-jarige bestaan van deze machine.

De Belgische fabrikant heeft haar decennialange ervaring met de productie van de R3060 gecombineerd met feedback van telers om tot een universele standaardconfiguratie te komen. De rooier is te koop voor een prijs vanaf 288.000 euro.

Tal van eigenschappen van de R3060 zijn terug te vinden in de RA3060 Essential. De rooier wordt bovendien standaard voorzien van led-lichten, acht infraroodcamera's en een axiaalmodule. Ook het Quick Change System, om snel tussen rooikits voor verschillende gewassen (bijvoorbeeld uien) te wisselen, is standaard aanwezig.

Standaardpakket

Een vast standaardpakket met beperkte opties maakt de scherpe vanafprijs mogelijk. Zo zitten dieptecontrole, automatisch stuur, een bovenste egelband en een loofklapper niet in de machineconfiguratie. Al is de loofklapper wel gewoon als optie te verkrijgen.

De RA3060 Essential komt er ter ere van de 30e verjaardag van de R3000, de allereerste zelfrijdende 2-rijige zeefbandrooier op drie wielen met zwanenhalsbesturing in 1989. Sinds die introductie heeft Dewulf haar 2-rijige rooier steeds verder ontwikkeld en de productieprocessen geoptimaliseerd. De RA3060 Essential is daarvan het resultaat.

Tweedehandsprijs

Met de RA3060 Essential mikt Dewulf enerzijds op loonwerkers en telers die op zoek zijn naar capaciteitsverhoging tegen lage kosten. Anderzijds zal deze machine ook telers aanspreken die nu twijfelen tussen de aankoop van een tweedehands zelfrijdende rooier of een nieuwe getrokken 2rijige machine met wielaandrijving.

De RA3060 Essential is ondertussen al de tiende variant van de R3060. 'Geen enkele zelfrijdende 2rijige zeefbandrooier kan zo afgestemd worden op de individuele behoefte van een teler als deze machine', stelt Dewulf. Zo lanceerde de fabrikant vorig jaar nog een versie met twee loofrollen om antwoord te bieden aan de vraag om beter te kunnen omgaan met aardappelvarianten met extreme loofgroei.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer