Dewulf+neemt+nieuw+logistiek+centrum+in+gebruik
Nieuws
© Eigen Foto

Dewulf neemt nieuw logistiek centrum in gebruik

Dewulf heeft haar nieuw logistiek centrum (SLC) bij haar hoofdkantoor officieel ingehuldigd. Met het logistiek centrum van 7.800 vierkante meter bevestigt het bedrijf haar verankering in het Belgische Roeselare.

Dit project past in de strategie van de familieonderneming om verdere groei te bewerkstelligen en maakt het mogelijk om klanten nog beter te bedienen. De bouw van het magazijn met een prijskaartje van zo'n 10 miljoen euro, is de grootste financiële investering van het bedrijf sinds haar oprichting in 1946.

Door bedrijfsgroei was er bij Dewulf de behoefte ontstaan aan een opslagruimte dichtbij de productiehallen van haar rooiers die voldoet aan de meest strenge voorwaarden voor opslag en die de verdere groei van het bedrijf kan ondersteunen. Het gebouw is uit te breiden in de breedte en hoogte.

Sleutelrol

'Als familiebedrijf vinden we het belangrijk een goede band met onze klanten te hebben en om die band in de komende jaren nog verder te versterken. Ons nieuw logistiek centrum zal daarin een sleutelrol spelen', vertelt Hendrik Decramer, Directeur Sales, Marketing & After-Sales bij Dewulf. 'Dankzij ons nieuwe magazijn kunnen we binnenkort nog vlotter machines en onderdelen leveren.'

Het logistiek centrum maakt bij Dewulf ook ruimte vrij voor verdere groei in de productie. 'Ons streven is om ervoor te zorgen dat het tempo van de montage bepaalt wat er in het magazijn gepickt wordt. De processen in het magazijn worden daarvoor aangestuurd door gespecialiseerde WMS-software', zegt Wouter Criel van Dewulf.

Die software herrekent continu welke stukken nodig zijn op basis van klantenorders en de stand van de montage, en geeft die gegevens automatisch door aan de logistieke medewerkers. 'De benodigde stukken kunnen zo just-in-time aan onze monteurs worden bezorgd, of worden klaargezet voor transport', verduidelijkt hij.

Uitbreidbaar

Een automatische integratie met de systemen van de koeriersdienst zorgt er bovendien voor dat alle zendingen extra vlot richting klanten en dealers kunnen vertrekken. De machinefabrikant verwacht dat het softwaresysteem eind dit jaar volledig uitgerold zal zijn.

Dewulf spreekt bovendien van een 'smart' logistiek centrum. Naast de software die alle processen aanstuurt, is er in het magazijn ook aandacht voor uitbreidbaarheid in de hoogte en breedte. Aandacht voor ecologie is er in het gebouw met een warmtenetkoppeling en verlichtingssensoren in de gangen.

Decramer vult aan: 'Om de zware stukken uit de rekken te halen, beschikken onze medewerkers over een speciale kleine rolbrug. Zo wordt hun rug maximaal gespaard. Het volledige magazijn is bovendien ook goed verwarmd en verlicht om aangenaam werken mogelijk te maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer