Twee+nieuwe+Dewulf%2Dmachines+op+Potato+Europe
Nieuws
© Dewulf

Twee nieuwe Dewulf-machines op Potato Europe

Landbouwmachinefabrikant Dewulf presenteert naast enkele bekende machines tijdens Potato Europe 2018 ook twee nieuwe machines. Potato Europe is op 12 en 13 september in Rittergut Bockerode bij Hannover.

De eerste nieuwigheid is de pas aangekondigde Field Loader 240, een efficiënte overlaadcombi met gebruiksgemak en capaciteit. Ook de CP 22 Farmer, een lichte, gedragen tweerijige bekerpootmachine voor aardappeltelers met een kleiner areaal, zal te ontdekken zijn.

Field Loader 240

De Field Loader 240 is de oplossing voor wie productefficiënt op het veld wil reinigen. Deze compacte standalone overlaadcombi combineert een hoge reinigingscapaciteit met gebruiksgemak en productvriendelijkheid. Met de Field Loader 240 is het aandeel grond en afval bij het overladen op het veld drastisch terug te dringen.

De handige overlaadcombi van Dewulf valt onder andere op dankzij de volgende eigenschappen: geschikt voor wegtransport, een vierdelige afvoerelevator met een extreem groot zwenkbereik, een leestafel, een zwenkbereik van 120 graden en een ingebouwde, ultrastille dieselgenerator.

De bunkervloer en de rollenunit van de Field Loader 240 zorgen voor een goede productstroom en de nodige reiniging. De tien reinigingsrollen zorgen voor een grote reinigingscapaciteit. De geïntegreerde, zwenkbare afvalband is daarnaast eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie. Daarmee is uitgezeefde grond of afval naar een centrale plaats naast de machine af te voeren.

CP 22 Farmer

De nieuwe CP 22 Farmer, een gedragen tweerijige bekerpootmachine, is een lichtere en goedkopere machine dan de huidige CP 22. Toch blinkt deze pootmachine uit in duurzaamheid, omdat ze hetzelfde sterke frame van de CP 22 gebruikt. De nieuwe CP 22 Farmer is vooral geschikt voor kleinere rijafstanden (61 tot 76 centimeter).

De CP 22 Farmer is vooral geschikt voor aardappeltelers met een klein of specialistisch areaal die willen poten met uiterste betrouwbaarheid en precisie. Aan de bron van haar nauwkeurigheid ligt onder andere het Miedema-pootelement waarmee iedere CP is uitgerust.

De gedragen tweerijige pootmachine heeft, ondanks haar kleine omvang, toch een bunker van 550 kilo. Bovendien vereist de CP 22 Farmer slechts een lichte trekker, wat ook gunstig is voor de bodemdruk tijdens het poten. De machine is open en toegankelijk en laat zich daardoor gemakkelijk onderhouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer