Dewulf+lanceert+overlaadcombi+Field+Loader+240
Nieuws
© Eigen Foto

Dewulf lanceert overlaadcombi Field Loader 240

Landbouwmachinefabrikant Dewulf lanceert een bijzonder overlaadcombi: de Field Loader 240. Deze compacte, standalone machine combineert een hoge reinigingscapaciteit met gebruiksgemak en productvriendelijkheid.

De Field Loader 240 valt volgens Dewulf op dankzij volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor wegtransport;
 • Vierdelige afvoerelevator met een groot zwenkbereik;
 • Ingebouwde, geluidsarme dieselgenerator.

Dewulf zal de machine officieel onthullen tijdens de Aardappeldemodag op 22 augustus in Westmaas.

Met de Field Loader 240 dringen telers het aandeel grond en afval bij het laden op het veld drastisch terug. Kiepwagens kunnen namelijk meteen het product in de overlaadcombi lossen om het te reinigen en te lezen voor het in een vrachtwagen wordt geladen.

Netto product

Transportvoertuigen worden dankzij deze machine optimaal gevuld met netto product. De kans op vervelende boetes bij het aanleveren van aardappelen van het veld rechtstreeks aan de fabriek wordt sterk verlaagd.

De Field Loader 240 is een compacte overlaadcombi die geschikt is voor wegtransport. De optionele gestuurde as maakt de machine bovendien extra wendbaar (20 graden). Op het veld is de machine in amper een paar minuten klaar voor gebruik.

De Field Loader 240 is uitgerust met vijf stevige hydraulische steunpoten die zorgen voor de nodige stabiliteit. De geïntegreerde, zwenkbare afvalband is bovendien eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie. Daarmee is uitgezeefde grond of uitgezeefd afval naar een centrale plaats naast de machine af te voeren.

Reinigingscapaciteit

De bunkervloer en de rollenunit, bekend van de MH-stortbunkers, maken een constante productstroom en de nodige reiniging mogelijk. De tien reinigingsrollen zorgen voor een grote reinigingscapaciteit. De opening tussen de rollen is daarbij elektrisch te regelen.

De optionele Smart-Pin zorgt ervoor dat de reiniging van de spiraalrollen continu gebeurt, zodat het reinigingsresultaat van het product constant is. De leestafel biedt plaats aan twee personen.

Afvoerelevator

De brede, vierdelige en productvriendelijke afvoerelevator van de Field Loader 240 heeft een groot zwenkbereik van 120 graden (60 graden links en 60 graden rechts) en kan tot diep in een vrachtwagen reiken.

Actieve zijwanden en zachte meenemers zorgen ervoor dat product niet beschadigt. Als de afvoerelevator in een te steile hoek wordt geplaatst, schakelt de gehele overlaadcombi automatisch uit om vallend product te voorkomen.

De grote aandrijfwielen bovenin de afvoerelevator zorgen voor vlot lossen in alle condities. De afvoerelevator is bovendien extra robuust gebouwd om een grote duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Dieselgenerator

Met de optioneel ingebouwde dieselgenerator is de Field Loader 240 overal te gebruiken. De geluidsarme generator (80 decibel maximaal) is ook eenvoudig los te koppelen, zodat hij voor andere toepassingen is in te zetten.

De Field Loader 240 kan daarnaast gewoon aan het elektriciteitsnet worden gekoppeld. Het energieverbruik van de overlaadcombi is laag, volgens Dewulf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer