Beste+mouter+wereldwijd+komt+uit+Nederland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Beste mouter wereldwijd komt uit Nederland

Mouterij The Swaen in Kloosterzande is onlangs uitgeroepen tot beste mouter van de wereld.

Tijdens de World Barley, Malt and Beer Conference in Warschau kreeg The Swaen vorige maand de prestigieuze gouden onderscheiding. De Nederlandse mouter wordt geroemd vanwege de groei in het segment speciale bieren. Verder wordt de mouterij als modern beoordeeld met passie tot innoveren.

The Swaen exporteert naar 48 landen.
The Swaen exporteert naar 48 landen. © Nieuwe Oogst

De geschiedenis van The Swaen gaat terug tot 1906. Het bedrijf begon als brouwerij met een eigen mouterij. Na de Tweede Wereldoorlog ligt de focus volledig bij het mouten. Sinds 2013 is familie De Groen, de grondleggers van de Grolsch-brouwerijen, eigenaar van The Swaen.

Zeventig moutsoorten

De mouter produceert nu zeventig verschillende moutsoorten voor speciale bieren. Als grondstof wordt veel gebruik gemaakt van lokaal geteelde gerst. Daarvoor werkt The Swaen nauw samen met een kerngroep van gersttelers in Zeeuws-Vlaanderen.

Begin dit jaar is The Swaen met Dutch Pale Ale op de markt gekomen. De mout voor dit bier bestaat voor 100 procent uit Nederlandse gerst. The Swaen exporteert wereldwijd naar 48 landen en de mouterij heeft 32 medewerkers in dienst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer