Bayer+maakt+107+studies+over+veiligheid+glyfosaat+openbaar
Nieuws
© Haijo Dodde

Bayer maakt 107 studies over veiligheid glyfosaat openbaar

In totaal 107 studies over de veiligheid van glyfosaat zijn door Bayer deze week op een openbare website geplaatst.

Het Duitse chemieconcern zegt hiermee volledige transparantie te willen verlenen over het gebruik van het omstreden herbicide. Algemeen directeur Liam Condon van Bayer CropScience benadrukt dat transparantie de katalysator is voor vertrouwen. Hij noemt de publicatie van de studies een goede zaak voor gebruikers, beleidsmakers en het bedrijfsleven.

'Veiligheid is voor ons een topprioriteit', stelt Condon. 'Als Bayer doen wij er alles aan om er zeker van te zijn dat onze producten veilig zijn voor personen en het milieu.' Volgens de topbestuurder tonen de wetenschappelijke studies dit aan en hij voegt eraan toe dat Bayer altijd bereid is om een technische toelichting te geven als belanghebbenden daarom vragen.

Eigen onderzoek

De 107 betreffende rapporten zijn eerder gedeeld met de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) in het proces van herregistratie van de werkzame stof glyfosaat. Deze studies worden nu onder meer toegevoegd aan de driehonderd samenvattingen van eigen glyfosaatonderzoek die Bayer eerder al openbaar maakte op een speciale transparantie-website.

Bayer meldt dat nu alle studies naar glyfosaat, waarvan het concern volledig het eigendomsrecht heeft, openbaar zijn. Vanwege de regelgeving kan Bayer geen studies publiceren die samengesteld zijn en ook eigendom zijn van derde partijen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer