Blooming+Breeders+zet+motor+uit
Nieuws
© Vidiphoto

Blooming Breeders zet motor uit

Blooming Breeders stopt haar activiteiten. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Het bestuur van Blooming Breeders heeft vastgesteld dat belangrijke doelstellingen zijn gerealiseerd. De in 2009 opgerichte stichting, waarin aanvankelijk veredelaars en handel samenwerkten maar waarbij zich later ook toeleveranciers en kennisinstellingen aansloten, heeft voor de Nederlandse sierteeltsector een strategische visie op de toekomst willen ontwikkelen om de leidende positie in de wereld te behouden.

'Meerdere van onze speerpunten, die we als netwerkorganisatie bij de start formuleerden, zijn inmiddels geborgd in andere organisaties. Met de sector hebben we de samenwerking in de sierteeltsector versterkt, de sector hoger op de kaart gezet en een bijdrage geleverd aan het imago', zegt voorzitter Berry Philippa.

Sector is veranderd

Volgens Philippa is sinds de oprichting de sierteeltsector sterk veranderd door schaalvergroting, internationalisering, digitalisering en technologische ontwikkelingen. 'Daardoor is de rol van Blooming Breeders beperkter dan bij de start in 2009, toen de effecten van een wereldwijde economische crisis zich ook lieten gelden in Nederland.'

Tot de wapenfeiten van Blooming Breeders behoren de congressen van 2014, 2015 en 2016 waarin ideeën voor de verdere ontwikkeling van de sector zijn bedacht en gelanceerd. Daarnaast zijn er diverse netwerkbijeenkomsten geweest. Een ander project waarin Blooming Breeders deelnam, was de Dutch Garden in Disneyland Paris in juni 2017. Volgens Philippa blijft het bestuur van Blooming Breeders paraat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer