Anthos+trekt+zich+terug+uit+Brancheorganisatie+Sierteelt
Nieuws
© Huisman Media

Anthos trekt zich terug uit Brancheorganisatie Sierteelt

Anthos stopt de deelname aan Brancheorganisatie Sierteelt (BO Sierteelt). Het bestuur van Anthos denkt dat onder de leden onvoldoende draagvlak is voor deelname.

Het bestuur van Anthos heeft dit besluit genomen, omdat de activiteiten van BO Sierteelt zich alleen richten op het verkrijgen van een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV). Daarmee kan de verplichte financiering voor sectorale projecten bij het bedrijfsleven worden afgedwongen. Bij Anthos is geen draagvlak voor het inzetten van dit instrument en om die reden heeft de organisatie zich uit de BO Sierteelt teruggetrokken.

De BO Sierteelt is in 2015 opgericht. Naast Anthos participeren Royal FloraHolland, de KAVB, de VGB, LTO Glaskracht Nederland en LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten in deze stichting. Deze brancheorganisatie is door het ministerie van Economische Zaken officieel erkend.

Heffing

Dat geeft de organisatie de mogelijkheid om bij voldoende draagvlak een heffing op te leggen aan ondernemers die onder de werkingssfeer van de brancheorganisatie vallen. De AVV wordt voornamelijk ingezet voor de financiering van fundamenteel en strategisch onderzoek. Het bestuur van Anthos is 'geen voorstander van het opleggen van een verplichte heffing in een tijd waarin ondernemers in hun eigen bedrijf willen investeren om zich in de markt te kunnen onderscheiden'.

Daarnaast heeft de organisatie zelf ervaring opgebouwd met het investeren in collectieve activiteiten op het gebied van markttoegang, onderzoek en promotie. De aangesloten bedrijven investeren hierin jaarlijks op vrijwillige basis zo'n 3 miljoen euro. Anthos vertegenwoordigt wereldwijd de handel in bloembollen en boomkwekerijproducten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  70 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer