Nordzucker+investeert+in+Zweedse+suikerproductie
Nieuws
© Eigen Foto

Nordzucker investeert in Zweedse suikerproductie

Nordzucker concentreert zijn suikerproductie in Zweden op het terrein van Örtofta. De raffinaderij in Arlöv zal worden gesloten, zo is besloten door het bestuur van Nordzucker.

Nordzucker investeert ongeveer 100 miljoen euro in de Zweedse suikerproductie met als doel zijn concurrentievermogen verder te versterken. Het project zal naar verwachting in het najaar van 2021 worden geïmplementeerd.

Via een reeks grote investeringen zal Nordzucker de productie in Arlöv verplaatsen naar Örtofta en wordt de fabriek in Arlöv gesloten. Het bedrijf investeert in nieuwe productiemethoden, nieuwe technologieën en nog milieuvriendelijker productie.

Modernisering

De eerste stappen zijn gezet met een belangrijke modernisering van het suikerhuis in Örtofta, dat voor de campagne van 2019 zal zijn voltooid. In de komende jaren zullen investeringen worden gedaan in de bouw van een hoogbouwmagazijn, de ombouw van het servicecentrum en een nieuwe vloeistof- en siroopfabriek.

De investeringen kunnen het energieverbruik in de Zweedse suikerproductie met 20 procent verminderen en de CO2-uitstoot met 18.000 ton per jaar. Bovendien is het vrachtverkeer te verminderen door meer vervoer per spoor.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer