Wouda+met+voorkeurstemmen+in+bestuur+Noorderzijlvest
Nieuws
© eigen foto

Wouda met voorkeurstemmen in bestuur Noorderzijlvest

Melkveehouder Joke Wouda uit Middelstum kan met voorkeurstemmen opnieuw plaatsnemen voor het CDA in het algemeen bestuur van waterschap Noorderzijlvest.

Het CDA behaalde twee zetels. Wouda stond op nummer drie en schoof door naar plek twee. Een kleine 2.500 mensen stemden op de boerin in Middelstum. Ze is blij dat ze de samenwerking met VVD, ChristenUnie en de landbouwzetels kan voortzetten.

'Ik ben erg actief geweest op Facebook om voldoende stemmen te halen. Ook heb ik flyers uitgereikt tijdens landbouwbijeenkomsten en in winkelcentra. Ik vind de inbreng van vrouwen belangrijk in een mannenbolwerk. Vrouwen hebben meer oog voor langetermijneffecten en communicatie van het waterschap naar de omgeving.'

Daarnaast wil ze zich ook richten op het Delta Agrarisch Waterbeheer dat uitgerold worden en de proeven met erfafspoeling. 'We willen melkveehouders niet afstraffen, maar motiveren om de erfafspoeling aan te pakken.'

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  26° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
Meer weer