Smeren niet nodig bij 11,2 meter getrokken Vicon-schudder

Vicon introduceert voor het komende seizoen de nieuwe Fanex 1124C. Dat is een 11,2 meter getrokken schudder. Smeren van de schudder niet meer nodig.

Smeren+niet+nodig+bij+11%2C2+meter+getrokken+Vicon%2Dschudder
© Eigen Foto

De Fanex 1124C is de opvolger van de Fanex 1103C. Dankzij de nieuwe manier van opklappen, beschikt de Fanex 1124C over een compact ontwerp ten opzicht van het oudere model.

Tien rotoren met een totale werkbreedte van 11,2 meter zorgen voor een goede bodemvolging. De machine is standaard uitgevoerd met twee dubbelwerkende ventielen, voor het in- en uitklappen en voor het hydraulisch instellen van het kantschudden.

Kopakkerpositie

Optioneel is de schudder te voorzien van een hydraulische kopakkerpositie. Om met slechts twee dubbelwerkende ventielen te kunnen blijven werken, wordt bij deze optie een elektrisch hydraulische voorkeuze toegevoegd. Daarnaast kan ook optioneel een tandem steunwiel worden toegevoegd aan de configuratie.

Het tandemwiel zorgt voor een goede en stabiele bodemvolging en eenvoudige afstelling van de werkdiepte. In het seizoen is het smeren van de schudder niet meer nodig. De rotoren, complete aandrijflijn en lagers zijn namelijk geheel onderhoudsvrij. Dat betekent geen onnodige stilstand en dus efficiëntie tijdens het seizoen.

Naast de Fanex 1124C, biedt Vicon ook een 11,2 meter brede gedragen uitvoering aan, de Fanex 1124. Beide modellen zijn voor het komende grasseizoen leverbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer