Betere+bodemvolging+Vicon+frontmaaier+Extra+732+FT
Nieuws
© Hendrik Begeman

Betere bodemvolging Vicon frontmaaier Extra 732 FT

Kverneland kwam op de ATH met een nieuwe frontschijvenmaaier, de Vicon Extra 732 FT. Deze is er in twee werkbreedtes, 3,20 en 3,60 meter.

Nieuw is het verbeterde bodemvolgend systeem met de naam ProLink. Deze kan nu 24 graden pendelen en heeft tevens een obstakelbeveiliging. De kneuzer heeft een dubbele kneuzerplaat die je kunt aanpassen aan de hoeveelheid gras, bij een vol gewas kun je hem verder open zetten.

Verder heeft de maaier een geïntegreerde topstang zodat de eigenlijke topstang naar de trekker buiten beeld blijft bij de afstelling en waardoor de machine gemakkelijker kan worden aan- en afgekoppeld. Op de kopakker heft de maaier via deze geïntegreerde topstang.Ook is de toegankelijkheid van de maaier verbeterd.

Kverneland iXtrack

Een andere noviteit was de nieuwe Kverneland iXtrack serie getrokken veldspuiten, met twee modellen, de T3 en T4. Er is vooral gelet op de gebruikersvriendelijkheid en het gemakkelijk reinigen met korte leidingen.

Met de iXclean Pro heeft de machine een automatisch spoelprogramma. Voor de stabiliteit is de tank lager ingebouwd. De T3 heeft een 2600 of 3200 liter tank en een boombreedte tot 30 meter, de T4 heeft een 3400 of 4000 liter tank en een boombreedte tot 40 meter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer