Foliebinding+verhoogt+capaciteit+Vicon+FastBale
Nieuws
© Vicon

Foliebinding verhoogt capaciteit Vicon FastBale

Voor het komende grasseizoen kan Vicon foliebinding volop leveren op de Vicon FastBale non-stopperswikkelcombinatie.

Dankzij het non-stop persen en wikkelen van balen met de FastBale neemt de capaciteit met gebruik van foliebinding nog eens extra toe. De werkwijze van FastBale maakt werken met foliebinding nog gemakkelijker. Vicon introduceerde foliebinding tijdens Agritechnica 2017 in Hannover.

FastBale heeft het voordeel dat de gewasstroom automatisch wordt geregeld als onderdeel van het non-stoppersproces. Met een nauwkeurige en gecontroleerde timing wordt de folie in de perskamer gevoerd.

Lengte

De lengte wordt automatisch berekend, zodat slechts een minimum van folie tussen het binnenkomende gewas en de baal wordt geplaatst, voordat de gewasstroom van de hoofdkamer weer wordt omgeschakeld naar de voorkamer.

Bij een conventionele pers moet de chauffeur op gevoel op het juiste moment stoppen. Dit om te voorkomen dat de foliestaart te ver wordt meegenomen tussen de binnenkomende gewasstroom en de baal. FastBale maakt een betrouwbare start mogelijk en maakt het werk voor de chauffeur gemakkelijker.

Folie of net

De FastBale-gebruiker kan eenvoudig kiezen tussen gebruik van folie of net, zonder mechanische aanpassingen. Alleen het verwisselen van de rol is genoeg. Dankzij de camera, die past op de IsoMatch Tellus PRO Isobus-terminal, heeft de chauffeur een duidelijk beeld van het gehele proces.

Een volledige rol folie is zwaarder dan een rol met net. Daarom beschikt de Vicon FastBale over een hydraulisch bediende houder om de folierol op zijn plaats te tillen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer