Vicon+Extra+7100T+werkt+effici%C3%ABnt+met+BX%2Dafvoerbanden
Nieuws
© Eigen Foto

Vicon Extra 7100T werkt efficiënt met BX-afvoerbanden

Vicon introduceert de BX-afvoerband op de 10,20 meter brede Extra 7100T vlinder schijvenmaaiercombinatie. Dit biedt mogelijkheden voor een efficiënte ruwvoederwinning.

De Vicon BX is ontworpen om de capaciteit te maximaliseren en de volledige capaciteit van de Extra 7100T te benutten. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het werk.

Een nieuwe oplossing van de Extra 7100-serie is de mogelijkheid om de werkbreedte en overlap voortdurend aan te passen en te optimaliseren, zonder dat de bodemdruk moet worden aangepast. Handig voor de bestuurder en een tijdbesparende functie.

Bandsnelheid

De Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan de werkbreedte aan, voor dezelfde uniforme zwadbreedte, ongeacht de positie van de maaiunits. In combinatie met Geomow, dat zorgt voor een automatische gps-gestuurde overlappingscontrole en constante optimalisatie van de werkbreedte, betekent dit een maximale werkcapaciteit en een gelijkmatige zwadvorming.

Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan wanneer dat nodig is. Als de maaiunits zijwaarts worden verschoven om de overlap aan te passen, past de bandsnelheid zich onmiddellijk aan om de benodigde verandering in werpafstand te compenseren. Bij het vergroten van de overlap voor het maaien rond de bochten wordt de bandsnelheid verlaagd.

Daarnaast detecteert Vicon BX ook wanneer een band of maaiunit omhoog wordt gebracht en compenseert onmiddellijk. Dit zorgt er voor dat het gewas binnen de beoogde zwadbreedte blijft. De bandsnelheid van de zwadband verlaagt zich automatisch om te voorkomen dat het gewas over het middenzwad ‘vliegt’.

Kopakker

Wanneer de chauffeur de maaiers activeert voor het heffen op de kopakker, gaat het toerental van de banden automatisch en kortstondig omhoog, zodat de zwadbanden snel leegdraaien voordat ze omhoog gaan. Daardoor blijft er een schone, opgeruimde kopakker over.

Bovendien wordt de AutoStop geactiveerd zodra de zwadbanden omhoog worden gebracht, waarna ze automatisch worden gestopt totdat de maaiers weer in werkpositie worden gebracht. Daardoor blijft het brandstofverbruik laag. De Extra 7100T Vario BX weegt 3.400 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  10 %
 • Zondag
  16° / 10°
  30 %
Meer weer