Twee+compacte+harken+met+middenafleg+van+Vicon
Nieuws
© Eigen Foto

Twee compacte harken met middenafleg van Vicon

Vicon breidt de Compact serie harken uit met de nieuwe Andex 644, leverbaar in een getrokken of gedragen uitvoering. Beide compacte harken hebben een werkbreedte van 6,40 meter en zijn eenvoudig in gebruik.

Vicon omschrijft de Andex 644 en 644M als 'ongecompliceerde werktuigen'. De rotor is onderhoudsvriendelijk en de tien armen per rotor lopen in een oliebad. Elk tandarm is voorzien van vier tanden per arm. Met een werkbreedte van 6,40 meter kunnen de Andex 644 en 644M precies twee zwaden van een maaier met en 3,20 meter werkbreedte oppakken. Het zwad is na het harken 1,20 meter breed.

Actieve wielbesturing

De getrokken Andex 644 is voorzien van een zwaar frame en is standaard uitgevoerd met actieve wielbesturing. Hiermee is het mogelijk om te draaien in een hoek van 80 graden. Hiermee is de gebruiker extra flexibel in kleinere percelen en op kleine wegen voor transport.

De Andex 644 weegt 1.510 kilo, heeft een transportbreedte van 2,80 meter en een transportlengte van 5,90 meter. De transporthoogte met gemonteerde armen is 3,85 meter.

Kleinere percelen

De Andex 644M is een nieuwe drie-punt gedragen hark met middenafleg. De hark is compact gebouwd en heeft slechts een lengte van 3,80 meter. Dankzij het gedragen principe past de hark goed bij kleinere, gerende percelen en in heuvelachtige gebieden.

Twee zware stabilisatoren zorgen voor een stabiele, goede volging van het werktuig achter de trekker. Een tandemas is optioneel leverbaar voor een nog betere en rustigere loop. De Andex 644M is uitgevoerd met een geïntegreerd parkeersysteem, zodat de hark stabiel en compact is weg te zetten. Daarbij kan de hark eenvoudig worden aangekoppeld.

De gedragen hark weegt 1.140 kilo, heeft een transportbreedte van 2,80 meter en een transportlengte van 3,80 meter. De transporthoogte is 3,50 meter.

Agritechnica

De Andex 644 en 644M zijn te zien op de stand van de Kverneland Group tijdens Agritechnica, volgende week in Hannover.

Tijdens de beurs komt de nadruk bij het Vicon-programma voornamelijk te liggen op het complete GEO-aanbod op de werktuigen en bijkomende elektronische oplossingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 7°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  40 %
 • Zaterdag
  16° / 12°
  20 %
Meer weer