Start+crowdfunding+mobiele+varkensslachterij
Nieuws
© Bionext

Start crowdfunding mobiele varkensslachterij

Bionext en Innohow starten een crowdfunding campagne voor de eerste mobiele slachterij van Nederland. Daarmee kunnen varkensboeren hun dieren op eigen erf slachten.

Varkens op het erf slachten scheelt veel stress omdat ze dan niet op transport hoeven, voeren Bionext en Innohow als reden aan. De crowdfunding is onderdeel van de campagne ‘Tot het einde op het erf’, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het vervoer van varkens. Deze stressfactor wordt uitgeschakeld wanneer een dier in zijn vertrouwde omgeving wordt geslacht.

Buitenland

In het buitenland wordt al gewerkt met een verrijdbare slachterij, die naar de boeren toekomt. Met de mobiele slachterij kunnen zo’n 30 varkens per dag op het erf geslacht worden. Het grootste gedeelte van de 150.000 euro die nodig is voor de bouw, is afkomstig uit het bedrijfsleven.Crowdfunding moet voor de resterende 55.000 euro zorgen.

Met de mobiele slachterij willen Bionext en Innohow korte ketens stimuleren, door een kortere verbinding tussen boer en consument. En tegelijkertijd de varkenshouders ondersteunen die kleinschalig en met veel oog voor dierwelzijn ondernemen. De campagne wordt gesteund door de Barth Misset Stichting en Landbouw Innovatie Noord- Brabant.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer