Bionext onderzoekt hoe lokaal biologisch is

Brancheorganisatie Bionext van de biologische keten heeft in Overijssel drie biologische ondernemers gevonden die samen een antwoord willen op de vraag: hoe lokaal is lokaal eigenlijk bij biologisch?

Bionext+onderzoekt+hoe+lokaal+biologisch+is
© Nieuwe Oogst

Het gaat om een boer, een verwerker en een winkelier. De drie ondernemers gaan hier samen met een kunstenaar mee aan de slag. Bionext wil op deze manier kijken of er nieuwe oplossingen of concepten kunnen ontstaan voor lokaal voedsel.

'Lokaal en biologisch lijken een logische combinatie', vertelt Sabine Horsting van Bionext. 'Op het gebied van duurzaamheid loopt de biologische sector voorop, maar we moeten wel weer een nieuwe weg inslaan om dat zo te houden. Zo'n project kan dat in gang zetten.'

'Radicale innovaties'

Bionext hoopt dan ook dat er iets uitkomt dat opschaalbaar is naar andere regio's. De organisatie verwacht dat de ideeën prikkelen tot 'radicale innovaties'.

Horsting: 'De vraag naar lokale biologische producten neemt toe. Maar hoeveel grond heb je nodig? Hoe haalbaar is lokale productie? Als het heel veel grond nodig heeft, is het dan wel duurzaam? Op dat soort vragen willen we graag het antwoord vinden.'

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Agri meets Design en Kunstenlab Overijssel en wordt gefinancierd door provincie Overijssel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer