Schouten presenteert in mei realisatieplan kringlooplandbouw

Landbouwminister Carola Schouten komt in mei met een uitwerkingsagenda voor haar kringlooplandbouwvisie 'Waardevol en Verbonden'.

Schouten+presenteert+in+mei+realisatieplan+kringlooplandbouw
© Dirk Hol

Dat schrijft Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. Dit Realisatieplan LNV-visie zal voor elk van de in de visie genoemde opgaven uitgewerkte doelen voor 2030 bevatten. Hierin wordt ook beschreven welke acties hiervoor nodig zijn. Aan de hand hiervan wordt een monitoringsinstrument ontwikkeld waarmee voortgang gemeten en beoordeeld kan worden.

Afgelopen week maakte Schouten ook bekend dat zij voor de komende vijf jaar 2,5 miljoen euro vrijmaakt voor voor onderzoek naar de afname van de biodiversiteit in agrarische gebieden. Tot op heden vonden dergelijke onderzoeken vooral plaats in natuurgebieden, waardoor er over het insectenleven op het platteland geen betrouwbare data beschikbaar is.

Schouten gaat ook met de provincies in overleg over het financieel ondersteunen van boeren die werken aan bij herstel en behoud van natuur in het agrarische landschap. Het daarbij onder meer over het aanleggen van nieuwe en onderhoud van bestaande houtwallen en hagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer