Zuidelijke+buffer+Bargerveen+wordt+veentuin+met+fruit
Nieuws
© Foto: Nieuwe Oogst

Zuidelijke buffer Bargerveen wordt veentuin met fruit

De zuidelijke buffer tussen het Bargerveen en de landbouwbedrijven ten noorden van het Schoonebeekerdiep moet een veentuin worden met mossen en fruitaanplant.

Dat is het concept 'De Veenkwekerij' van Gusta Hofstee waarmee ze een prijsvraag won voor de inrichting van het 200 hectare grote gebied. De bufferzone, die uitdroging van het Bargerveen tegengaat, wordt zo ook geschikt als recreatiegebied. De meest kansrijke voorstellen worden gebruikt voor het schetsontwerp voor de zone.

Naast 'De Veenkwekerij' vielen nog vier andere plannen in de prijzen. Dat waren het plan 'Wetlands' van Tanja Schepers namens de lokale werkgroep Tussen Beek en Veen, 'Project Multifunctioneel Bargerveen' van Sander Geertzen en Bor van der Scheer, 'EcoVISion' van Wim Wijdeveld en 'Float!' van Wouter Manders.

Natte landbouw

In totaal leverde de prijsvraag 112 inzendingen op. Naast projecten die inhaken op de recreatie, zijn ook voorstellen ingediend die zich richten op verschillende soorten natte landbouw of energieopwekking en -opslag. Teven werden combinaties daarvan aangedragen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer