CNH+gebruikt+3D%2Dprinters+voor+reserveonderdelen
Nieuws
© Eigen Foto

CNH gebruikt 3D-printers voor reserveonderdelen

CNH Industrial heeft de eerste componenten en reserveonderdelen met een 3D-printer geproduceerd. De eerste onderdelen zijn vervaardigd in plastic.

CHN Industrial, onder meer producent van New Holland, streeft er naar om de productieprocessen de stoomlijnen en de productiviteit te verhogen. In dit verband is een belangrijke stap gezet door onderdelen met een 3D-printer te produceren.

Op basis van een digitaal bestand bouwt een 3D-printer met verschillende materiaallagen componenten. Na het afdrukken onderwerpt CNA Industrial elk onderdeel aan strenge tests om te controleren of het voldoet aan de vereisten en specificaties.

Lokaal onderdelen maken

Een van de belangrijkste voordelen van 3D-printen is dat het met deze techniek mogelijk is om lokaal reserveonderdelen te maken. Dit is met name voordelig als slechts een kleine hoeveelheid onderdelen nodig is om te voldoen aan dringende bestellingen.

Daarnaast leidt 3D-printen tot een slimmer voorraadbeheer en een grotere beschikbaarheid. Elk product is binnen 24 tot 36 uur af te drukken met de optimale hoeveelheid materiaal. Bij traditionele productie worden grondstoffen verwijderd of weggesneden. 3D-printen geeft minder afval en overgebleven materiaal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer