New+Holland+gaat+in+precisielandbouw
Nieuws
© Hendrik Begeman

New Holland gaat in precisielandbouw

New Holland kwam eind vorig jaar met een aantal noviteiten. Nieuw is de TH-serie verreikers en het AgXtend-programma voor precisielandbouw. Daarnaast is de T6-serie uitgebreid met de zescilinder T6.180 met Auto Command en Dynamic Command.

Het nieuwe AgXtend-programma bestaat uit vijf onderdelen met betrekking tot precisielandbouw. Hiervoor heeft New Holland een samenwerking met vijf verschillende gespecialiseerde bedrijven. Tijdens de presentatie maakten we kennis met de Xpower, de elektrische herbicide bestrijder.

Het werkende deel van de Xpower bestaat uit drie rijen metalen flappen die voor de trekker onder een kap zijn gemonteerd. De voorste twee rijen hebben een positieve lading en de achterste rij is negatief geladen. Zodra de flappen de plant raken, gaat de positieve lading via de plant tot in de wortels door de grond die door de achterste flappen negatief is geladen.

Stroom door aftakas

De flappen zijn met klemmen opgehangen en daardoor zijn ze in de breedte verstelbaar zodat er ook tussen de rijen mee kan worden gewerkt. De stroom wordt geleverd door een aftakas aangedreven generator achter in de hef van de trekker. Deze levert 380 Volt dat via transformatoren wordt omgezet naar het voltage dat nodig is voor het te bestrijden gewas.

De Xpower is leverbaar in werkbreedtes van 1,20 en 3 meter. Voor een werkbreedte van 3 meter is een trekker nodig van ongeveer 150 pk en voor de prijs noemt New Holland een bedrag van 190.000 euro. Het komende seizoen wil New Holland met 45 units in Europa aan de slag.

© Hendrik Begeman

T6-serie trekkers

De T6-serie van New Holland bestond uit vijf viercilinder trekkers met een maximaal vermogen van 125 tot 175 pk. Als zesde model is er de T6.180. Deze is net als de T6.175 ook goed voor 175 pk.

Het verschil is dat de T6.180 een zescilinder motor heeft. Aanvankelijk was deze enkel leverbaar met de Electro Command. Nieuw is nu dat deze ook leverbaar is met de Dynamic Command 24/24 powershift transmissie en de Auto Command CVT.

Volgens New Holland is dit nu de meest compacte trekker in dit segment met een zescilinder motor. Ondanks de zescilinder heeft deze trekker dezelfde wielbasis als de viercilinder modellen. Ten opzichte van de andere T.6 modellen heeft de T6.180 een 6,7 liter zescilinder motor met een 12 procent hoger koppel.

Verreikers

New Holland heeft inmiddels al een jarenlange ervaring met verreikers. De eerste vijftien jaar had het een samenwerking met Manitou. Vanaf 2007 vond New Holland het tijd om ze zelf te bouwen en presenteerde het bedrijf de LM-serie die geschikt is voor de landbouw.

De LM-serie maakt nu plaats voor de TH-serie, dat staat voor Telescopic Handler. De nieuwe serie bestaat uit zes basismodellen die in vier uitvoeringen leverbaar zijn. De serie loopt van de TH6.32 tot de TH9.35. De 6 en de 9 geven de reikwijdte van de giek aan. De laatste twee cijfers hebben betrekking op de tonnen hefvermogen.

Het New Holland blauw is nu vervangen door New Holland geel en daarmee wordt het in het programma van de oogstmachines ondergebracht. Voor een robuuste indruk is de onderbouw nu antraciet grijs. Als krachtbron hebben ze FPT motoren uit eigen stal van 133 en 146 pk.

Hendrik Begeman

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer