New+Holland+is+steeds+meer+full%2Dliner
Nieuws
© Hendrik Begeman

New Holland is steeds meer full-liner

Bij New Holland werd op AgroTechniek Holland de aandacht vooral getrokken door het assortiment werktuigen dat met de overname van Kongskilde in New Holland-kleuren werd getoond.

New Holland noemt dit Wave 1, de eerste stap van drie stappen waarin het project wordt voltooid. Op AgroTechniek Holland waren vorige week al enkele hooibouwmachines in het geel te zien en ploegen in het New Holland-blauw.

In het eerste kwartaal van 2019 volgen een tripelmaaier tot 9 meter werkbreedte, zwaardere rotorkopeggen voor trekkers tot 250 pk en een uitbreiding van de ploegen, zowel zwaardere als lichtere. Wat we met de derde en laatste stap mogen verwachten, houdt New Holland nog even onder de pet. Behalve de mededeling dat het dan om echt nieuwe machines gaat.

Meerdere merken trekkers hadden een zwarte tint om de neus of stonden op de beurs met een andere kleur. De bedoeling is om zo extra aandacht van de bezoeker te trekken. Kverneland had om dezelfde reden een maiszaaimachine in het zwart op de stand staan.

Night Eagle

Bij New Holland stond de T6.175 Dynamic Command in graniet grijze Night Eagle-uitvoering op de stand. Dit beursmodel werd speciaal voor de AgroTechniek Holland ontwikkeld.

De Night Eagle zet de nieuwe Dynamic Command transmissie in de kijker. Dat is de achttraps powershift, verdeeld over drie groepen met 24 versnellingen voor- en achteruit. Deze transmissie heeft veel versnellingen in het bereik waarin de meeste werkzaamheden plaatsvinden en daardoor gevraagd door gebruikers die geen CVT trekker wensen.

De noviteit was de zescilinder T6.180, die nu leverbaar is met Auto Command, de CVT-uitvoering. Veel belangstelling was er voor de T4S die volgend jaar ook leverbaar is met een fronthef af fabriek.

Maaidorsers

Bij de maaidorsers introduceert New Holland de IntelliSense, dat vorig jaar een zilveren medaille heeft gewonnen voor innovatie op Agritechnica. Het IntelliSense-systeem is een automatische afstelling op basis van de verliezen, de belasting van de retour, de graankwaliteit en van de motorbelasting.

Het is eerst leverbaar op de CR modellen en in later stadium ook op de CX.

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
Meer weer