West%2DBrabant+pakt+drugsdumpingen+aan
Nieuws
© Erik de Jonge/Brabants Landschap

West-Brabant pakt drugsdumpingen aan

De Brabantse Wal-gemeenten en Tholen gaan samenwerken om drugsdumpingen in de regio aan te pakken. Ook ZLTO is een belangrijke partner.

De aanpak van drugsdumpingen is hard nodig, meldt De Woensdrechtse Bode, omdat het aantal dumpingen in Noord-Brabant in acht jaar is verviervoudigd.

Zwakke plek in de regio is de nieuwe snelweg A4 en de verbeterde infrastructuur richting België. Voor drugscriminelen een handige doorgangsroute.

Campagne

In het gezamenlijke plan van aanpak staat onder meer dat er een campagne moet komen die mensen erop wijst hoe ze drugsdumpingen kunnen herkennen en hen oproept deze te melden, zodat er sneller gehandeld kan worden.

Bovendien moet een plek waar een drugsdumping heeft plaatsgevonden, worden aangewezen als plaats delict. Op deze manier kunnen sporen, die kunnen bijdragen aan de opsporing van de daders, veilig worden gesteld.

Partners

Naast ZLTO zijn politie, gemeenten, Openbaar Ministerie, Rijkswaterstaat, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), provincie Noord-Brabant en Defensie partners in het plan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  3° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  10 %
Meer weer