Limburgse boeren knappen wildraster op

Zoogkoeienhouder Frank de Wit uit Swalmen vernieuwt het wildraster tussen de Nederlandse en Duitse grens. Het huidige raster is in 2006 door boeren aangelegd om wilde zwijnen te weren.

'Er zit een grote populatie zwijnen aan de Duitse zijde van de grens. Om die toch een beetje tegen te houden, zijn we nu in verhoogd tempo bezig om het raster op orde te brengen. Dat om te voorkomen dat de dieren bij ons schade aanrichten en ook met het oog op de Afrikaanse Varkenspest.'

De LLTB en provincie Limburg trekken nu samen de portemonnee om het wildraster weer zwijnproof te maken. Het gaat om een verbetering over een lengte van bijna 8 kilometer. Het wildraster maakt deel uit van een veel langer wildraster. 'Als we niks doen, hebben we ieder jaar schade. Jagers zijn momenteel ook zeer actief. Dit jaar hebben de jagers aan de Nederlandse kant 105 wilde zwijnen geschoten', geeft De Wit aan.

Schade herstellen

Dat het raster moet worden vernieuwd, werd meteen duidelijk. 'Vannacht is er 1 varken bij mij op het campingterrein geweest. De lichte schade kon ik snel herstellen, maar ik werd meteen met de neus op de feiten gedrukt. Zo zie je dat het ook nodig is', besluit De Wit.

• Lees ook: Opknapbeurt wildraster Swalmen van start

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer