%27Vaker+overtredingen+met+gewasbeschermingsmiddelen%27
Nieuws
© Dirk Hol

'Vaker overtredingen met gewasbeschermingsmiddelen'

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in 2017 vaker overtredingen bij het gebruik van en de handel in gewasbeschermingsmiddelen vastgesteld. Dat is gemeld in het radioprogramma Reporter Radio.

In 2017 ging het om 222 bestuurs- en strafrechtelijke schikkingen en boetes en 148 waarschuwingen. In 2016 waren dit er nog respectievelijk 130 en 84. In totaal voerde de NVWA 1.075 risicogerichte controles uit, iets meer dan de 1.053 controles in 2016. De NVWA meldt dat een relatief groot deel van de overtredingen werd begaan in de sierteeltsector.

Een woordvoerder van de NVWA wilde geen specifieke details melden over het type teelt en de middelen waarmee de overtredingen zijn begaan. De organisatie wil slechts de cijfers bevestigen die in het radioprogramma zijn genoemd. Nadere details moeten volgen in het jaarverslag van de organisatie. Wanneer dat verschijnt is nog niet bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / -3°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -4°
  10 %
Meer weer