NVWA%3A+Voedselveiligheid+hoogste+prioriteit
Nieuws
© Dirk Hol

NVWA: Voedselveiligheid hoogste prioriteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besteedt in 2019 pakweg 52 procent van de beschikbare toezichtscapaciteit aan het onderwerp voedselveiligheid. Het beschikbare budget blijft met circa 350 miljoen euro min of meer gelijk.

Dat staat in het jaarplan 2019 van de NVWA dat vandaag door de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en voor Medische Zorg en Sport (MZS) aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Vanwege het gelijkblijvend budget moet de NVWA keuzes maken in onderwerpen waar in het komende jaar meer of minder inzet op wordt gepleegd. De NVWA kiest op het gebied van voedselveiligheid in 2019 voor een versterking op het terrein van bijzondere eet- en drinkwaren, zoals voeding voor medisch gebruik, babyvoeding en producten met speciale claims.

Dierenwelzijn

Daarnaast heeft de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA (NVWA-IOD) veel aandacht voor het opsporen van (voedsel)fraude. Een andere onderwerp waar de NVWA extra op inzet is dierenwelzijn. Zo komen er in 2019 proefprojecten met cameratoezicht in slachthuizen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 6°
  10 %
Meer weer