Nieuw+instituut+voor+voeder%2D+en+voedselveiligheid
Nieuws
© Han Reindsen

Nieuw instituut voor voeder- en voedselveiligheid

Er komt een nieuw instituut voor voeder- en voedselveiligheid in Nederland: Wageningen Food Safety Research (WFSR). De benodigde documenten daarvoor zijn maandag in Wageningen ondertekend.

RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vormen vanaf 1 juni het nieuwe instituut. Daarmee ontstaat één kennisinstelling voor de voedsel- en voederveiligheid in Nederland. WFSR maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research.

• Lees ook: 'Grotere rol bedrijven bij voedselcontroles'

Het nieuwe instituut kan de laboratoriumondersteuning voor de NVWA en de rijksoverheid effectiever en kennisintensiever uitvoeren, menen beide partijen. Door deze samenvoeging wordt de kennis op het terrein van voedsel- en voederveiligheid en voedselfraude vergroot.

Steunpilaar

Wageningen Food Safety Research moet een steunpilaar bij incidenten en crises zijn voor de NVWA, de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en speelt een rol bij milieuincidenten en (voedsel)vergiftigingen. Daarnaast functioneert WFSR tevens als nationaal en Europees referentielaboratorium.

Het nieuwe instituut kan haar activiteiten als internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum verder uitbouwen door de bundeling van krachten. Het RIKILT (230 medewerkers) en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid (130 medewerkers) zitten al geruime tijd in hetzelfde gebouw op de Wageningen Campus en werken al nauw samen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer