Agrifirm focust op flexibele voerproductie

De Veghelse voerfabrieken Rijksweg 4, 5 en 6 van Agrifirm zijn weer bij de tijd. De jaren van het produceren van een overzichtelijk assortiment varkensvoeders in bulk zijn voorbij. Klantspecifieke varkensrantsoenen vragen om flexibiliteit in de voerproductie en planning.

Agrifirm+focust+op+flexibele+voerproductie
© Agrifirm

De fabrieken zijn in 1975 in gebruik genomen en na bijna veertig jaar waren die toe aan modernisering. In 2014 is daarmee gestart en drie jaar later is voor 22 miljoen euro verspijkerd en zijn de techniek en nieuwe planningssystemen gereed.

Op Rijksweg 4 worden nu alle biggen- en Airline-voeders gemaakt. Voer voor vleesvarkens en drachtige zeugen en aanvullende voeders worden op Rijksweg 5 geproduceerd. Op Rijksweg 6 wordt zo'n 45.000 ton aan reststromen verwerkt en geschikt gemaakt voor het verwerken tot varkensvoeders.

3 procent meer varkensvoer afgezet

'Na wat aanloopperikelen in 2017 is de productie in 2018 op stoom gekomen. Er is zelfs 3 procent meer varkensvoer afgezet in een dalende markt', zegt Harry de Groot tijdens de open dag van Agrifirm op 2 februari.

Het draait volgens De Groot allemaal om boergericht werken. 'Flexibele voeders met zevenhonderd verschillende recepten kunnen produceren, kosten beheersen en veilige topvoeders maken.'

Waar Agrifirm een tandje bij gaat schakelen, is in het contact met de klant. 'Elke varkenshouder krijgt een intern aanspreekpunt die alle ins en outs van het bedrijf kent.' Dat betekent ook dat er een varkensloket bij de fabriek in Veghel komt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer