FrieslandCampina+maakt+PlanetProof%2Dkaas
Nieuws
© Arie Meijer

FrieslandCampina maakt PlanetProof-kaas

Vanaf deze week gaat zuivelonderneming FrieslandCampina PlanetProof-kaas produceren. Milner is het eerste Nederlandse kaasmerk dat onder dit keurmerk verkrijgbaar zal zijn.

Na een introductie van Campina-zuivel met het On the way to PlanetProof-keurmerk in december 2018, maakt FrieslandCampina nu de stap naar kaas. Met het keurmerk voldoet deze kaas aan de hoge, bovenwettelijke eisen die Stichting Milieukeur stelt op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.

Bas Roelofs, managing director FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands: 'FrieslandCampina wil leiden met duurzaamheid. We willen versnellen. Dat doen we nu ook. Volgend op de introductie van de duurzamere PlanetProof-melk van Campina, gaan we nu in snel tempo PlanetProof-kaas maken. De productie van Milner PlanetProof-kaas start deze week.'

Supermarkt

President Hans Meeuwis van FrieslandCampina Dairy Essentials: 'Met deze stap spelen we in op de groeiende vraag naar duurzamere kaas. We zetten hiermee een grote stap in onze kaasketen en daar ben ik trots op. Deze is niet zomaar gezet; we moeten van productie tot verpakken voldoen aan de PlanetProof-voorwaarden. De eerste Milner PlanetProof-kaas is vanaf april verkrijgbaar bij de versbalies in de supermarkt.'

Duurzamere kaas voor huismerken van de retailpartners van FrieslandCampina zal naar verwachting medio 2019 verkrijgbaar zijn.

Massageborstels

Melkveehouders en FrieslandCampina werken samen aan het verbeteren van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Voor de koeien betekent dit bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en weidegang.

De hoge eisen waaraan melkveehouders moeten voldoen, worden regelmatig heroverwogen en waar nodig aangescherpt. Voor natuur houdt dit bijvoorbeeld in: minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten. Voor het klimaat betekent dat bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  25 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer