FrieslandCampina en DMK Group maken samen mozzarella

Zuivelconcern Friesland Campina en DMK Group (DMK) gaan volgend jaar samen mozzarella maken en vermarkten. FrieslandCampina levert zijn ledenmelk, kennis en recepten en gaat de mozzarellakaas zelf vermarkten. DMK zorgt voor productiefaciliteiten en expertise.

FrieslandCampina+en+DMK+Group+maken+samen+mozzarella
© DIRK HOL

Daarvoor gaat DMK de locatie Georgsmarienhütte in Duitsland verder moderniseren en uitbreiden om een optimale mozzarellaproductie voor FrieslandCampina mogelijk te maken. Beide zuivelondernemingen spreken van een win-win situatie.

President Hans Meeuwis van FrieslandCampina Dairy Essentials licht de samenwerking toe. 'We hebben een sterk portfolio in kaas en willen verder groeien in kaassoorten, zoals mozzarella. De samenwerking met DMK past goed in onze strategie om onze procescapaciteit verder uit te breiden door middel van selectieve partnerships, naast eigen netwerkinvesteringen.'

Maximaal benutten

'We verwerken jaarlijks ongeveer 8 miljard kilo melk. De samenwerking met FrieslandCampina is onderdeel van ons plan voor rauwe melk', geeft bestuursvoorzitter Ingo Müller van de DMK Group aan. 'In de toekomst zal onze rauwe melk van verschillende bronnen komen.'

In de eerste plaats verwerkt DMK Group de melk van leden en brengt het de eigen producten op de markt. 'Ten tweede verwerken we melk in het kader van een productieovereenkomst, zoals de overeenkomst die we met FrieslandCampina zijn aangegaan. Op deze manier verkrijgen we een positie waarmee we onze fabrieksstructuur maximaal kunnen benutten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer