FrieslandCampina+neemt+Amerikaanse+kaasimporteur+over
Nieuws
© FrieslandCampina

FrieslandCampina neemt Amerikaanse kaasimporteur over

FrieslandCampina neemt de Amerikaanse kaasimporteur Jana Foods over. Daarmee wil de zuivelcoöperatie haar positie in Noord- en Zuid-Amerika in Nederlandse speciaalkazen versterken.

'Deze stap ondersteunt onze strategie om te investeren in groei', zegt president Roel van Neerbos van FrieslandCampina Consumer Dairy. 'De investering past in onze strategie om onze kaasactiviteiten te laten groeien en versterkt onze positie in Noord- en Zuid-Amerika. Met deze deal kunnen we consumenten een breder portfolio van innovatieve producten bieden voor de Amerikaanse markt.'

Jana Foods importeert en verkoopt de Nederlandse kaas van FrieslandCampina in de Verenigde Staten, samen met andere kazen uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Australië en Ierland. Het bedrijf is al vele jaren een belangrijke strategische partner van FrieslandCampina in de Verenigde Staten.

Breed assortiment

Het bedrijf heeft bijgedragen aan het vestigen van een sterke positie voor de internationale kaas van FrieslandCampina met de distributie van de merken Kroon, A Dutch Masterpiece en Gayo Azul. De producten van FrieslandCampina in de Verenigde Staten bestaan uit een breed assortiment geïmporteerde Nederlandse speciaalkazen, van milde, gerijpte en gerookte Gouda tot Edam.

Ook Zwitserse Emmentaler en Geitenkaas behoren tot het assortiment. De specialiteitskaasmerken zijn in de Verenigde Staten te vinden op de delicatessenafdelingen van supermarkten, in speciaalzaken en in grootwinkelbedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer